uzené maso (třeba žebra, koleno) – uvaříme, budeme potřebovat vývar
cca 2 hrsti štovíku (umýt a nakrájet)
na jíšku: 1 – 2 lžíce sádla, mouka
sůl, zakysaná smetana
Do sádlové jíšky dáme lehce zapražit jemně překrájený šťovík, zalejeme vývarem z uzeného masa a povaříme. Dle chuti přidáme sůl a ke konci kelímek zakysané smetany, už nevaříme.
Příloha: brambory (lepší jsou nové) + vařené maso, žádné koření není třeba.
Pozn: Já mám šťovík zahradní, ale dá se použít i divoký – mladé listy.
Recept poslala: Adela.adale
bohužel ještě neroste..tak snad alespoň medvídek do velikonoční nádivky bude….
Hihi…mě hned nenapadlo, že myslíš čensek, a uvažovala jsem, jak bude porcovat medvěda…?? No jo, dnes ještě nebylo café☕
Mně vytanul ten želatinovej, ale už v druhým kole mi došlo, že to bude o něčem jiném, nejlépe zeleném :-).
Myslím, že to nebude moc dlouoh trvat, od pondělí se má hodně oteplit- až na 22 st. U nás zatím fialky, trochu kopřivy, ale i malá travička, takže malí králíčci (5 černých a dva hnědí) už občas dostanou hrstičku na ochutnání.
Čistě cvičně – jak že se jmenují? Ti králíčci, myslím. Nasmetaňák a jeho parta?
ZAtím tu nebyla Eliška, ta ta jména vymýšlí. Takže jsou zatím parta bezejmenných.
My dávali králíčkům jméno, které bylo v kalendáři ten den, co se narodili. Takže všichni v tom vrhu se jmenovali např. Leonky, Eduardi, nebo dokonce Vlastíci.
Tak to je hezké, to mne nenapalo.