(1596) Šťovíková omáčka

uzené maso (třeba žebra, koleno) – uvaříme, budeme potřebovat vývar
cca 2 hrsti štovíku (umýt a nakrájet)
na jíšku: 1 – 2 lžíce sádla, mouka
sůl, zakysaná smetana

Do sádlové jíšky dáme lehce zapražit jemně překrájený šťovík, zalejeme vývarem z uzeného masa a povaříme. Dle chuti přidáme sůl a ke konci kelímek zakysané smetany, už nevaříme.
Příloha: brambory (lepší jsou nové) + vařené maso, žádné koření není třeba.

Pozn: Já mám šťovík zahradní, ale dá se použít i divoký – mladé listy.

Recept poslala: Adela.adale

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1596) Šťovíková omáčka

  1. sharka.68 napsal:

    bohužel ještě neroste..tak snad alespoň medvídek do velikonoční nádivky bude….

  2. Imelda napsal:

    My dávali králíčkům jméno, které bylo v kalendáři ten den, co se narodili. Takže všichni v tom vrhu se jmenovali např. Leonky, Eduardi, nebo dokonce Vlastíci.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..