500 g vepřové kýty
2 velké cibule
mletá paprika sladká
trošku grilovacího koření
sůl
1 větší rajský protlak
mouka na zahuštění
Cibuli nakrájejte nadrobno a lehce poduste na troše oleje. Vepřové maso nakrájejte na nudličky a přidejte k cibuli, osolte a až zrůžoví, přidejte papriku a grilovací koření (vznikne něco jako základ na guláš) podlijte vodou a duste do změknutí masa (v tlakovém hrnci je to rychlovka – za 15 min. je hotovo). Až maso změkne, přidejte rajský protlak, dobře promíchejte a zahustěte trochou mouky, rozmíchané ve vodě a povařte ještě asi 5 min. Maso je výborné s hráškovou rýží – tu připravíme tak, že vařenou rýži smícháme se sterilovaným hráškem a posypeme strouhaným eidamem. Celé dozdobíme kolečky krájené cibule.
Z PŽ zachránila: Devětapadesátka
To je ale pěkný kousek masíčka a recept bude taky dobrý a hrášková rýže, tu můžu jen tak samotnou. :
To byl vepřový oříšek z kýty. Vlastik mi ho vyfotil na verandě na prkénku, než jsem z něj šla něco udělat. Ale už ti s odstupem doby nepovím, jak a v čem skončil.
Ten protlak mi nesedí. Ale já ho nemám ráda v jídle všeobecně, někomu to možná bude chutnat. Navíc mi přijde, že to grilovací se musí mlátit s paprikou.
A hrášková rýže – tak toto ne, hrášek bych aspoň osmahla, jinak z toho bude břečka.
59 – je mi jasné, že to není Tvůj recept. Už ten eidam mi k Tobě nesedí.
Tev recept je z Kuchatky1, tu dělala 59, ale jestli je to její recept nevím. A ten hrášek se nerozblemcá, mám vyzkoušeno, hráškovou rýži jsem dělala nedávno.
Chce ho to vmíchat až chvilku před koncem vaření té rýže,
Ja teda hraskovou ryzi z mrazeneho nebo cerstveho, na masle a cibulce poduseneho. Kdyby nic, tak kvuli barve.