(1607) Čevabčiči z krůtího

1/2 kg mletého krůtího masa
lžička sladké papriky
sůl
olej na opečení

brambory
sůl
máslo
zelenina podle chuti, hořčice ap.
Krůtí maso umeleme (já kupuji v Polaru již umleté krůtí maso v balení šiška – 1 kg).
přidáme papriku a sůl. Podle potřeby přidáme hrstičku strouhanky na zahuštění, většinou není ani potřeba.
Vlhkou rukou vytvarujeme válečky, které na oleji opečene do růžova (trvá to tak 15 minut, při 2 – 3 otočeních). Můžeme péci i na grilu.
Podáváme s bramborem ve všem možných úpravách, hořčice nebo zelenina jako příloha.

Dnešní oběd fotil: Vlastik Macůrek

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1607) Čevabčiči z krůtího

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tak a máme zadáno do pondělí, jdu hledat další recepty.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..