(1612) Jablečné cosi VZK 852

letní jablka
hřebíček
mandlová tresť
třtinový cukr
1 dcl rumu
Čtvrtky těch letních jablek jsem svařila s hřebíčkem, mandlovou trestí a troškou třtinového cukru. Pak jsem to rozmickovala, protože ty mrňouse jsem neloupala. Vznikla taková jablečná kaše, do té jsem přidala deci rumu a naplnila sklínky. Je to pyré do jogurtu, ale myslím, že to zželíruje samo, jablka mají pektinu dost a bude to dobré i třeba do buchet nebo na koláč v zimě.

Do komentářů vepsala Katyp.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (1612) Jablečné cosi VZK 852

  1. Iva Janovská napsal:

    Ještě, že ted jabloně nekvetou. Jinak dobrý nápad, jak využít „skleněnky“, jak jim u nás říkáme. Ukládám.

  2. sharka.68 napsal:

    neumim si představit tu chuť letních jablek a mandlový tresti….ale Karol už mi neodpoví….

  3. Jiřina napsal:

    Jé, to je krásná vzpomínka na letní jablíčka, těch jsem schopná naráz sníst třeba 10. Ale normální jablka musím oloupat, slupka mi nedělá dobře. Už se těším až budou – jestli budou. Když jich někdo má hodně a jsou malá, tak zavařit. Uvidím co letos bude.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..