kousky králičího masa
sladká paprika
rajský protlak
zeleninová paprika
cibule
olej
tvrdý sýr plátky
lasagne (hotové)
plátky uzeného bůčku
sůl
Maso umeleme na jemno a dáme na olej s cibulí podusit skoro do měkka.
Přidáme sladkou a zeleninovou papriku, rajský protlak a promícháme.
Do olejem vytřeného pekáčku dáme vrstvu lasagní tak, aby se nepřekrývaly (špatně potom měknou), vrstvu masové směsi, plátky sýra. Postupně opakujeme až je pekáček plný (vyjdou tak 3 – 4 vrstvy), navrch dáme poslední vrstvu masa a plátky uzeného bůčku.
Dáme zapéct tak na 30 – 40 minut.
PS: na dno pekáčku je možné dát první slabší vrstvu bešamelu.
Posledního loňského králíka zpracovala: Jana Macůrková
Vypadá to moc dobře! Jen musím počkat, až králíčci dorostou ;-). Scípáčky z krámu se mi nějak nechce pořizovat.
ty máš dostatek králíků co? Já když se dostanu ke králíkovi,tak z něj je úplně něco jiného…pro mne je to vzácnost,takže lasagne bych z něj nedělala…ale vypadaj dobře….
Když zabíjíme králíky, tak vždycky vícero najednou. Oddělím si zadní nhy, hřbety, přední nohy a bříška na dušení. Zbylé kostry, aby mi nezabíraly místo v mrazáku, uvařím, oberu maso a to je maso, které pak dávám na lasagne, špagety ap.
já z obíračky zas králičí polívku…tak ybych jednou chtěl amít v mrazáku alespoň 5 králíků, to by byly hody…jsme ráda, když seženu jednoho..ty promodralí chrty,co maj v krámech a říkaj tomu králici – to nekupuju….