4 porce filé / Nowaco /
3 cibule
máslo – 15 dkg
sůl,
pepř,
papriku sladkou,
koření na ryby – nemusí být -,
drcený kmín ,
kari – kdo má rád
Rozpustit máslo a částí vymazat pekáček do zbytku dát koření a udělat marinádu.
Rybu částečně rozmrazenou osolit, potřít marinádou ze všech stran a uložit na rozkrájenou cibuli v pekáčku. Peču na 180 st. do červena . Příloha – brambor. kaše nebo chléb
Recept podle tety Běty poslala: Helenka Vojtová
Tak filé bych si dala hned, možná bez kari. 🙂
A foto je ilustracni a jeste u nej zustal popisek „zapecene file se zeleninou“, i kdyz tady zadna zelenina neni. No nevim 😉
Popisku jsem si nevšimla, ale dumala jsem nad těmi červenými kousky (rajče? paprika? ) – v receptu nic takového není ??
Foto vypadá spis jako chleba ve vajíčku = smazenka. Myslím si, ze teta Beta by si zasloužila opravdový obrázek. I když … 3 cibule … já večer vařila guláš a 3 cibule je docela dost . Je to takové file “cibulak” . A to kořeni : dej nebo nedej … tak nevím, co s tímto receptem . Zůstanu u file na másle s kminem ( kari neeee)
Vždyť si tam může dát koření jaké kdo chce, jde o to, že to filé je zapečené.
Není ilusrační ale upravené na PC –popiskem.
tak teď jsem tomu dala , jistě všem došlo že ILUSTRAČNÍ
Jani, i s tou zeleninou to vypadá dobře, je to asi parika a cibule, ty bych tam dala radši, než kari,…
Paprika, samozřejmě.
Tohle není můj recept, to poslala Helenka Vojtová a je to po nějaké její tetě. Já filé raději na gril, nebo obalit.
Snažím se vyhýbat smaženému, takže tento recept se mi líbí, kari mi nevadí, může se dát i jiné koření.
Tak foto je upravené textem na PC . Co se týká papriky , pardon , nenapsala že ta paprika je červená a ne koření ale čerstvá.Kari — to tam píšu kdo má rád., Cibule je tam dost , to je pravda , záleží také na tom jak je velká. Všem ahoj a vaření ZDAR.