(1629) Vylítaný ptáci

600 g hovězí maso
2 vejce natvrdo
2 větší kyselé okurky
150 g salámu (gothaj ap.)
2 lžíce hořčice
2 cibule, 100 g špeku
olej
hladká mouka
pepř
sůl
Na oleji zpěníme špek a cibuli nakrájené na drobno. Maso opečeme chvilku tak, aby se zatáhlo a nepustilo šťávu. Podlijeme vodou, přidáme hořčici  sůl a dusíme až je maso skoro měkké. Přidáme okurku, vajíčko a salám opět nakrájené na drobno (já okurku většinou strouhám nahrubo) a dodusíme do měkka. Dosolíme a opepříme podle chuti.
Zahusíme hladkou moukou s trochou vlažné vody.
Podáváme s knedlíkem.

Variaci na španělské ptáčky připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1629) Vylítaný ptáci

  1. Jiřina napsal:

    Taky často dělám, někdy i z vepřového masa, když není pěkné hovězí. Zrušili nám jedinou pojízdnou masnu, tak už zbývá jen Albert a balíčkové maso. Jestli nám zruší i Albert, tak se půjdeme pást. A když nezaprší, tak ani ta tráva nebude. 🙂

  2. lida.f napsal:

    Španělský ptáček patří mezi moje nejmilejší jídla. Tuto variantu jsem nezkoušela, ale je mi sympatická tím, že se nemusí dělat závitky.

  3. Iva Janovská napsal:

    Taky dělám i z vepřového a když jsem líná zavinovat. Horší je odvinovat (jehly nepoužívám), to je občas dost zaprskáno :-). Vajíčka a okurky dávám do omáčky, i když ptáčky zabalím, máme to tak rádi. Akorát k tomu u nás musí být knedle, kdyby na chleba nebylo ;-).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..