(1630) Kuře na žampionech

1 menší kuře
5 – 6 větších žampionů
máslo
sůl

Kuře naporcujeme, omyjeme,  dáme dusit s kouskem másla a se solí.
Po ½ hodině přidáme na plátky nakrájené žampiony a dodusíme až je maso měkké.
Podáváme s rýží.

Rychlou úpravu kuřete připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1630) Kuře na žampionech

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Tak tohle radsi pecu…
    Jinak jo, kure na zampionech dobry 🙂

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Před rokem jsi psala, že jen hříbky a lišky z Makra, že žampiony ne. Co se za ten rok stalo, že je taková změna?

    A já to kuře se žampiony také peču, jen s tou rýží do pekáče jsem to nezkoušela. ?

    • Jana Macůrková napsal:

      Pokud je to na mě, tak nevím, proč bych kupovala hříbky a lišky v Makru, když mám dostatek svých, nasbíraných v lese. A určitě jem nepsala, že žampiony nekupuji. Sice málo (tak 2x do roka), ale občas je koupím. Dokonce jsem si jeden čas pěstovala žampionovou zahrádku ve sklípku. Tam byl ale problém, že buď jich bylo strašně málo a vyšly tudíž draho, nebo jich naopak bylo moc a já to nestíhala zpracovat.

  3. Jiřina napsal:

    Dneska nějak jedou žampiony, já dneska dělala ražniči ne na jehlách, ale volně v plechu a taky jsem tam dala krásné hnědé žampiony na čtvrtky /z Lidlu/, k tomu pečené brambory v troubě a tatarku.
    A k receptu – kuřátko na žampionech – jistě dobrota.
    Jak píše Hanička, dát rovnou rýži a žampiony pod kuře, super, taky jsem to nikdy nezkoušela. Když z kuřete a žampionů teče šťáva rovnou do rýže – to musí být mooc dobré. A jako bonus z jednoho hrnce. Bude to perfektní jídlo v létě, až bude vedro, musím rychle koupit remosku, nebude nutno zapínat troubu. Díky. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..