1 menší kuře
5 – 6 větších žampionů
máslo
sůl
Kuře naporcujeme, omyjeme, dáme dusit s kouskem másla a se solí.
Po ½ hodině přidáme na plátky nakrájené žampiony a dodusíme až je maso měkké.
Podáváme s rýží.
Rychlou úpravu kuřete připravila Jana Macůrková
Tak tohle radsi pecu…
Jinak jo, kure na zampionech dobry 🙂
A já pod to dám rovnou i rýži. Posypu žampióny a okořeněné kuře nahoru. Bude zítra ale s hříbky. Jak mám stále omezené vaření, tak jídla z jednoho hrnce jsou nejlepší.
Prosím té , popis to více . Mám hříbky a mám na to chuť . Normálně 1 díl ryze a 2 vody nebo jinak ? To bude pecka s máslem a tou chuti i z kurete . Ryzi už jsem dlouho neměla
Přesně tak, nezapomenout rýži osolit. Popř. podle potřeby podlévat. Pak odklopit na kůrčičku. Je nejlepší použít tak velký pekáč, aby byla rýže schovaná kuřetem.
super , z jednoho hrnce nebo pekáče je to O.K.
Dávám pod tu rýži ještě trochu cibule podušené na másle.
Před rokem jsi psala, že jen hříbky a lišky z Makra, že žampiony ne. Co se za ten rok stalo, že je taková změna?
A já to kuře se žampiony také peču, jen s tou rýží do pekáče jsem to nezkoušela. ?
Pokud je to na mě, tak nevím, proč bych kupovala hříbky a lišky v Makru, když mám dostatek svých, nasbíraných v lese. A určitě jem nepsala, že žampiony nekupuji. Sice málo (tak 2x do roka), ale občas je koupím. Dokonce jsem si jeden čas pěstovala žampionovou zahrádku ve sklípku. Tam byl ale problém, že buď jich bylo strašně málo a vyšly tudíž draho, nebo jich naopak bylo moc a já to nestíhala zpracovat.
Recept 1153
Jana Macůrková napsal:
20.3.2019 (22:30)
Pokud jezdíš do Makra, tak tam mají i hříbky, lišky ap. Je to sice dražší, ale pokud bych si já mohla vybrat, tak raději tohle než žampiony.
Musela jsem to najít, promiň, je to víc než 1 rok.
Pokud bych si měla vybrat – ale neznamená, že hříbky a lišky tam kupuji. Asi píšu pro někoho méně srozumizelně.
Od začátku se ptám na žampiony ?Myslím si, že jsem srozumitelná dostatečně.
Dneska nějak jedou žampiony, já dneska dělala ražniči ne na jehlách, ale volně v plechu a taky jsem tam dala krásné hnědé žampiony na čtvrtky /z Lidlu/, k tomu pečené brambory v troubě a tatarku.
A k receptu – kuřátko na žampionech – jistě dobrota.
Jak píše Hanička, dát rovnou rýži a žampiony pod kuře, super, taky jsem to nikdy nezkoušela. Když z kuřete a žampionů teče šťáva rovnou do rýže – to musí být mooc dobré. A jako bonus z jednoho hrnce. Bude to perfektní jídlo v létě, až bude vedro, musím rychle koupit remosku, nebude nutno zapínat troubu. Díky. 🙂