2 kuřecí prsíčka
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
1/2 dcl mléka
sůl,
tuk na smažení
Řízky naklepejte a osolte. V hrníčku si připravte těstíčko z mouky, vejce a mléka, mírně posolte. Řízečky v těstíčku namočte a hned pozvolna smažte dozlatova. Do těstíčka můžete přidat lisovaný česnek či grilovací koření – řízečky budou pikantnější.
Z diskusí na ProŽeny zachránila Devětapadesátka.
A já už vím, co bude z těch dvou na fotce. Jana
U nás jsou oblíbené kuřecí řízky marinované ve směsi jogurtu, vejce, koření a česneku a pak jen obalené ve strouhance. Jsou krásně šťavnaté.
už jste zkusili Kyjevský kuřecí řízek?
To se do prsíčka udělá kapsička a vloží se kus zmrzlého bylinkového nebo obyčejného osoleného másla, zaklepne, aby nevytejkalo a obalí se v trojobalu…a osmaží…po rozkrojení je prsíčko křehké,máslo a šťavka z masa vytvoří výbornou chuť… jen se to musí jíst teplé…studené to není ono….
Mňam!
Sharko, ty mi dáváš! Už dlouho jsem nic nedělala pro veřejné pobavení a mám ho v plánu, jen co zase dostanu kuřata. Technologii a výsledný výzor mám trochu jiný, tak snad to projde. Je to faaakt strašně dobrý!
Vylepšeny kuřiiiiizek?????, kromě Laky , ta kuře neeeee
Boyko, mne to taky překvapilo,když jsem to ze zvědavosti ochutnala..víc to překvapilo kamaráda, co si vzal do ruky kyjevský kuřízek a zakousnul se…tu záplavu sprostých slov a kleteb si nepamatuju,protože jsem se strašně smála…
když do tý kapsy vymačkách vinnou klobásu,je to taky moc dobrý…..
Oni ti Kyjevani to dělají ze stehen, která částečně vykostí, obrátí naruby, naplní a z druhé strany nechají čouhat kus kosti. Tak mají maso s držátkem – Kyjevský kotlet. Máma to taky dělávala z prsou, ale máme tetičku, která je přebornice na smažená kuřata. K nim jsme chodívali občas na rodinný oběd a vždycky bylo smažkuře. A jednou právě Kyjeváč s držátkem. Je to fááákt děsná lábuž.
Jen čekám na dodávku ptactva a už se těšim!
Kuřízek na držátku? To tu eště nebolo… ?
„A já už vím, co bude z těch dvou na fotce. Jana“
A já bych to viděla raději, než takto syrová ?
Nicméně, kuřízky nenaklepávám, já je seříznu, páč mám většinou hodně vysoké okozí, a obalím. Z toho zbytku potom dělám kdejakou směs z kdečím.
Nápad Sharky je výborný, to zkusím, jen je teda nebudu řezat vejpůl, páč to už bych neměla to máslo kam dát.
K VPŽ nenbo VZK dávám pouze ilustrační fotky.
Taky takto kuřízky zpracovávám.