(1646) Pravá hříbková polévka

1 lžíce másla
2 polévkové lžíce hladké mouky na jíšku
2 velké hrsti očištěných nakrájených pravých hříbků
1 velká brambora
sůl

V hrnci rozpustíme máslo, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme 1 litrem teplé vody a jíšku rozmícháme dohladka.
Pak vsypeme nakrájené hříbky, přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, a dosolíme podle chuti.
Polévku vaříme dobrou půlhodinku za občasného promíchání ode dna, aby se nám nepřipálila.
Už nepřidávám žádná jiná dochucovadla ani koření, chuť a vůně praváků by se ztratila a to by byla velká škoda.

Už se na ně těším. Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1646) Pravá hříbková polévka

  1. lakysa22 napsal:

    Já dostala vždycky jen směs hub, tak přidávám kořenovou zezleninu, majoránku, sertoužek česneku. Nahoru Petrů želku a lžíci másla.
    Holt jenom pražáky mi nikdo nepřinesl…

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jano, Ty už máš léto? Já jen že dáváš letní recepty.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..