(1660) Kořeněné sušenky

1/2 kg hladké mouky
2 vejce
250 g másla nebo Hery
30 g cukru, půl lžičky soli
1 prášek do pečiva

koření podle chuti – zázvor, kari, grilovací, badzán, skořece, jak má kdo rád. Množství asi 1 vrchovatá čajová lžička
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v ledničce do rána uležet.
Těsto rozválíme na sílu cca 6-8 mm (přibližně jako linecké). Tvořítkem vykrajujem a razítkujeme jenotlivé sušenky. Pozn: stačí jakékoliv vykrajovátko, nebo jen nakrájet rádýlkem na obdélníčky.

Nejznámějšími kořeněnými sušenkami jsou Spekilatius, o těch už tu byla zmínka. Pro ně je typická směs koření. Tady lze s kořením hodně experimentovat.

Něco na mlsku pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (1660) Kořeněné sušenky

  1. Iva Janovská napsal:

    Zkusím zázvor a grilovací a pro jistotu z poloviční dávky ;-).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..