(1666) Kapustový nákyp

1 středně velká kapusta,
2 cibule (menší   nasekané na jemno)
3 vejce
3 plátky toust. chleba,
0,5 kg uzeného masa  (nasekaného na drobno)
10 dkg špeku (na drobno  pokrájený)
sádlo,
pepř, mletý kmín, sůl,
česnek (podle velikosti 5 – 6 stroužků)
vývar z uzeného masa  podle potřeby

Kapustu uvařím a po vychladnutí rozsekám nadrobno, toust. chléb namočím do vývaru z masa,  vymačkám a smíchám v míse s ostatními surovinami, špek rozškvařím na sádle a přidám spolu s uzeným masem do mísy. Promíchám a případně přidám ještě koření, to jak má kdo chuť. Když je směs řídká, tak zahustím trochou strouhanky. Pekáček vymažu sádlem, navrstvím směs a peču dozlatova.
Dobré s brambory nebo i s chlebem.

Recept poslala Helenka Vojtová

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..