250 g vepřových jater
50 g anglické slaniny
1 malou šalotku,nebo trochu 1/3 cibulky
1 polévkovou lžíci sojové omáčky (není nutná)
1 lžičku kečupu
olej
sůl podle chuti
Játra nakrájíme na slabé plátečky o síle max.1cm. Nakrájíme si šalotku na velmi slabá kolečka, či půlměsíčky a připravíme si plátek anglické slaninky. Na rozpálenou pánev s malým množstvím oleje naskládáme připravená játra a zprudka opékáme. Po otočení jater ihned přidáme slaninku. Poté přihodíme na volnou část pánve šalotku krádce osmahneme, přidáme sojovou omáčku, trochu vody a kečup. Trochu na pánvi promícháme a ihned sundáme ze sporáku. Z pánve na talíř přeložíme hotová játra, přes která položíme osmaženou slaniku a přelijeme vzniklým výpekem se šalotkou.
Podáváme s bramborem nebo jen s chlebem.
Pozn: já jsem přidala kousek zeleninocé papriky.
Rychlou večeři nebo oběd připravila Jana Macůrková
Jatýrka a slanina – skvělá kombinace, pro někoho možná těžká, ale určo moc dobrá.
To je dobrá kombinace, slanina, játra, cibulka, sojovka, to si udělám, ten kečup ještě zvážím.