0,5 kg suchého loupaného hrachu
cibule
olej
sůl
uzené maso
(já měla hovězí uzený jazyk)
nebo párek, klobása p.
Hrách namočíme na noc do vody se špetkou jedlé sody (hrách rycheji změkne).
Vaříme až se hrách rozpadá na kaši, Při vaření dáváme pozor, hrách jednak rád prská a jednak se rád připaluje. Zbytek můžeme rozmixovat.
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji nbo sádle. Maso uvaříme, můžeme ho i opéct na oleji na pánvi.
Po dlouhé době jsem dělala jídlo, které naše děti nejedí. Jana
Ehm, Jani, já hrách ano, hrachovou kaši ne. Ani hrachovou polívku, škrábe mě v krku. Takže dneska jsem za Tvoje dítě ;-).
hrachovou kaši ano, s pěkně vypečenou slaninou nebo škvarkama a zlatavou cibulkou…