4 vejce celá
4 lžíce cukru
4 lžíce oleje
1 hrnek hladká mouka
náplň:
150 g máslo
cukr moučka
šlehačka v prášku
vyzrálé jahody
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme horkou vodu a olej a postupně vmícháváme mouku. Těsti vlijeme na pečící papír, rozprodtřeme na větší plochu a pečeme asi 10 minut do lehkého zčervenání.
Necháme vychladnout.
Máslo smícháme s cukrem a šlehačkou a šleháme do pěny. Přidáme rozmixované jahody.
Řezy dáme do ledničky nebo dokonce do mrazáku vychladit.
Pro vnoučata pekla Jana Macůrková
Jani, tu šlehačku v prášku spolu s cukrem vyšlehám s tím máslem, nic už nepřidávám, ani trochu mlíka? Omlouvám se, nikdy jsem takhle krém nedělala, tak se radši ptám. Jahody jsou jen rozmixované nebo rozmačkané bez cukru?
Krém je šlehačka v prášku, máslo a jahody – ty dají tomu rému vlhkost místo mléka. Vše rozmixovat.
Jojo, díky, to víš, občas si sedím na vedení a jsem líná vstát :-).