(1685) Petrovy maďarské řízky

1 kostka bujónu (masoxu) nebo vývar
0,5 l vody
strouhanka
2 vejce (trochu do nich můžete přidat pálivé papriky) místo ní jsem naypal malinko chilli
hladká mouka
sůl, olej
Maďarská klobáska, slaninka, máslo

Řízky naklepeme, osolíme a obalíme je naopak – nejdříve do masíčka vklepeme strouhanku, pak obalíme v rozšlehaném vajíčku a nakonec v mouce a osmažíme je zprudka na oleji.
Hned je dáme do pekáče, zalijeme vývarem z bujónu (voda, bujón, pokud máte vývar samozřejmě použijte ten) a na každý řízek dáme plátek másla , anglickou slaninu a mezi plátky i kolečka klobásky.
Pečeme asi 30-40 minut, aby řízky nasákly vývar. Já nechal déle,asi 50 min, jsou křehčí a klobáska křupavější.

Když jsou řízky měkké, přendáme je do čistého pekáče, přikryjeme alobalem a necháme ještě chvíli dojít.Řízky jsou šťavnaté, měkoučké a hlavně vynikající. Když řízky vybereme z vývaru, můžeme je klidně uložit i na předvařené brambory, nebo dokonce lečo (odzkoušeno a je to výborné). Tuhle část jsem vynechal a hned podával s kaší. Nic se tím nezkazilo.

Výboný recept poslal Petr Zeman

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1685) Petrovy maďarské řízky

  1. Iva Janovská napsal:

    Nikdy jsem neměla odvahu udělat „obrácené řízky“, až teď. Vypadají úchachně!

  2. sharka.68 napsal:

    po víkendu s maďary – chilli nikdy, u nich zásadně pálivá paprika, má to úplně jinou chuť….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..