(1689) Zeleninová polévka

Odřezky masa (jakékoliv, jde o vývar  a maso do polévky) ev. kuřecískelety, žebírka, králičí hlavy ap.
sůl,
pepř
Zelenina – mrkev, máslová dýně, květák…
(v létě samozřejmě čerstvá, několik druhů)
těstoviny do polévky
libeček, petrželka nebo pažitka
Maso dáme vařit až je měkké. Pokud je s kostmi, obereme ho od kostí a ponecháme si je zvlášť.
Do vývaru dáme vařit zeleninu ve velkých kusech (měla jsem směs přílohové zeleniny, kterou jsem si zamrazila v létě, mrkev a květák, kousky máslové dýně. I když se jedná o zeleninu, která je po rozmrznutí měkká, musíme ji alespoň 10 minut vařit. Já ji navíc dávám vařit bez rozmrazení.
Chvilku před dovařením přidáme nadrobno nakrájený libeček a těstoviny a vrátíme nakráené kousky masa..
Polévku dosolíme, případně přidáme špetku pepře.

Dneska vařila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (1689) Zeleninová polévka

  1. Iva Janovská napsal:

    Takhle vařila polívku moje máma – velké kusy zeleniny a celou cibuli i se slupkou.
    Já jak kdy se mi chce, někdy pokrájím zeleninu na drobno, osmahnu na másle a až pak dám do polívky a nevařím moc dlouho.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..