(1690) Rybízový nepečený

dětské nebo cukrářské piškoty
vanilkový pudink
– 1/2 l mléko,
cukr,
2x vanilkový pudink

rum, kakao, cukr
1/2 kg rybíz
4 lžíce cukr krupice
2x želatina v prášku (malé balení)
Piškoty položíme na dno formy a polijeme několika lžícemi kakaa, které jsme rozmíchali s trochou rumu a cukru.
Uvařený vanilkový pudink nalijeme na piškoty a necháme v ledničce vychladnout.
Měl by být dost tuhý.
Rybíz rozmačkáme, prosypme cukrem a necháme přes noc pustit šťávu.
Přidáme cukr, přivedeme těsně pod bod varu a vlijeme trochu šťávy, ve které jsme rozpustili želatinu. Ještě trochu zahřejeme (nevyříme!) a necháme trochu vychladnuot.
Vlažnou šťávu nalijeme na povrch pudinku a přes noc necháme ztuhnout v chladu.
Můžeme dozdobit šlehačkou nebo celým ovocem.

Kyselé zákusky připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1690) Rybízový nepečený

  1. Iva Janovská napsal:

    Jani, něco na tenhle způsob dělala moje máma. Říkali jsme tomu, nevím proč, nákyp. Vrstvilo se to do velké hluboké mísy a nahoře byla místo želatiny šlehačka. Místo rybízu v zimě mandarinkovej kompot. Moc to nedrželo tvar, když se z té mísy vyndávaly porce, ale to nám zhola nevadilo. Jo a na té šlehačce bylo nahoře ještě trošku nasypané kakao nebo Granko. Asi to chtělo strouhnout čokoládu, ale ta nikdy nezbyla na takové plýtvání :-). Díky za připomenutí.

  2. sharka.68 napsal:

    připomíná mi to písecký dortík…pro mne byla klasika, ten cukrárenský mandarinkový s agarem, tem mi chutnal….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..