Balíček vařených a loupaných krevetek
1 malá cuketa (lahůdková)
1 lžíce oleje
1 lžíce máslo
6 velkých stroužků česneku
1 dl kečupu nebo pasírovaných rajčat
1 malá lžička sušeného zázvoru
½ balíčku těstovin
Na oleji s máslem podusíme na slabá kolečka nakrájenou jemnou cuketku.
Přidáme lisovaný česnek, lžičku zázvoru a kečup – pasírovaná rajčata jsou lepší). Necháme chvilku probublávat, Vsypeme uvařené krevetky a necháme pouze prohřát (čím déle se krevetky totiž dusí, tím jsou gumovitější).
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Letní lehký oběd připravila Jana Macůrková
Šiš, Jani, a dost! Docházejí mi sliny, to může být vážný zdravotní stav! Ty krevety zítra koupím, kdyby na chleba nebylo.
Ale upozorňuji tě, že daleko dražší (alespoň v Kauflandu) jsou ty cuketky.
Aha, díky za upozornění. Mno, tak zahřešíme, než nám vyrostou vlastní cuketky, chvíli to potrvá.