(1698) Vějíře velké

250 g hladká mouka
250 g máslo
250 g jemný tvaroh
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.skořicový cukr

Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme na kostičky nakrájené máslo a jemný tvaroh.
Vypracujeme kuličku, kterou rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrojíme kolečka. Každé kolečko přeložíme na polovinu a tu přeložíme ještě jednou.Dostaneme vějířek, který obalíme v směsi skořicového a vanilkového cukru.

Ukládáme na papírem vyložený plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 20 minut.

Krásně křupavé (cukr zkaramelizuje) pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (1698) Vějíře velké

  1. Iva Janovská napsal:

    Zkusím, jak dlouho vydrží, teda – pokud se nesní?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..