400 g mleté maso (směs)
špetka chilli
lžíce oleje
pasírovaná rajčata
bazalka
bílé velké fazole
sůl
Fazole namočíme na noc do vlažné vody. Ráno uvaříme do měkka.
Na pánev dáme trochu oleje, maso rozmělníme na kousky a spolu s chilli a troškou soli podusíme asi 20 minut.
Přidáme pasírovaná rajčata a bazalku (já měla přímo pasírovaná rajčata s bazalkou z Lídlu) a uvařené bílé fazole.
Promícháme, prohřejeme a podáváme s tortillami.
Pozn: pokud nechcete, aby vám fazole padaly ven, doporučuji je mírně pomačkat např. šťouchákem na brambory. Jinak se krásně upatláte a fazole budou na zemi nebo v žaludku pejska jako u nás.
Dneska vařila Jana Macůrková
Mám radši červené fazole, ale výsledku v tom moc rozdíl nebude, jen by tak nepadaly ven :-).