(1701) Hovězí polévka s máslovými knedlíčky

hovězí maso na polévku
sůl
libeček
pepř
2-3 rohlíky nebo housky
máslo
(1 vajíčko – není nutné)

Hovězí maso (já měla kližku, tu jsem použila na rajskou omáčku) dáme vařit s několika listy libečku. Když je maso měkké, použijeme je na omáčku, kousek ale nakrájíme a ponecháme v polévce.
Do vařící polévky zaváříme knedlíčky připravené chvilku dopředu, aby se rozležely – housky nebo rohlíky nakrájíme na hodně malé kousky, smícháme s kouskem másla a pepřem (kdo nemá odvahu to zkusit bez vajíčka, může přidat jedno vajíčko, ale skutečně ty knedlíčky drží i bez něj), vytvoříme kuličky tak 3 cm v průměru a necháme asi 15 minut odpočinout.
Knedlíčky vaříme jen malou chvilku (do 5 minut) a nedivte se – krásně plavou, jako by byly duté.

Z historické kuchařky, která je tak stará, že nemá desky a tak nevím z kterého je roku, čerpala recept  Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1701) Hovězí polévka s máslovými knedlíčky

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jano, prosím, vymaž to množství receptů a dávej to postupně. Díky

  2. Iva Janovská napsal:

    Knedlíčky určitě zkusím, vypadají dobře a recept jsem vůbec neznala.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..