(1709) Masová pomazánka

vepřové maso
sůl
kmín
cibule
vepřové sádlo

zelenina jako příloha
Maso upečeme s kmínem a solí. Umeleme cibuli i maso, opepříme, dosolíme a dobře promícháme. Pokud je masdo hodně libové a suché, tak přidáme 1-2 lžíce vepřovéo sádla.Podáváme s měkkým chlebem a zeleninovou přílohou.
Pozn: měla jsem v mrazáku několik balíčků masa, kde na jednu porci bylo málo a tak jsem všechny kousky upekla a na dva dny máme dobrou  večeři. Takže jsem zpracovala jeden vepřový jazýček, půlku srdíčka, asi 30 dg bůčku.
Klidně by šlo použít i maso drůbeží, nebo hovězí.

Dneska vařila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1709) Masová pomazánka

  1. lida.f napsal:

    Určitě tuto pomazánku zkusím, možná do ní přidám trošku hořčice.

  2. vojtovahelena napsal:

    Pomazánku z vepřového masa jsem dělávala ve velkém v době když jsme zabíjeli doma “ čuníky „. Všechny odřezky od masa a žebra jsem upekla , umlela a spojila šťávou z pečení , přidala pepř a dobře promíchala. Dávala jsem to do sklenic a zavařila. ještě dneska si to občas dělá snacha do „foroty „, sice už ne z domácího “ čuníka “ ale z koupeného masa a plochých žeber od našeho řezníka.

  3. Iva Janovská napsal:

    Taky zkusím, obvykle teda „někdo“ zbylé kousky masa nebo drůbky odešle někam do čtvrté dimenze, nebo to aspoň tvrdí, ale pokusím se uhájit. A přidat hořčici, jak píše Lída – to nezní špatně.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..