500 g sírovce žlutooranžového
3 lžíce sojové omáčky
sůl, cukr
olej
1 vejce
1 lžíce zázvoru (může být i čerstvý nastrouhaný)
solamyl
zelenina na nudličky
Sírovec očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Přidáme sojovou omáčku, sůl, pepř, zázvor a vajíčko. Smícháme se zeleninou a nechám do rána odstát.
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíe směs a několik minut mícháme, aby se směs nepřipalovala.
Přidáme ve vodě rozmíchaný solamyl a vaříme do zhoustnutí. Podáváme s rýží.
Další experiment vyzkoušela Jana Macůrková
Janičko, velice Tě obdivuji, že jsi se pustila do vaření se sírovcem. Zrovna 3 recepty, klobouk dolů, já bych takovou odvahu neměla. Všechny tři recepty vypadají moc pěkně, ale já bych to asi nedala. 🙂
Ještě chystám čtvrtý, ale ten dám až v úterý, musí se rozležet. A náhodou ty řízky ochutnal i Vlastik a ani npepsal závěť ???
Připojuji se k paní Jiřině – můj hlubokosklon, já bych se bála ;-).
Recept dobrý, ale protože sírovec ani neznám, dala bych tam kuřecí prsa. Odstát bych nechala jen to maso.