(1727) Fazolová kaše s uzeným

400 g  velké bílé fazole
sůl
olej
jarní cibulka
uzené maso
Fazole namočíme do vlažné vody na noc. Vaříme do měkka, (trvá to déle než u hrachové kaše). Že jsou fazole měkké poznáme podle toho, že z vody vyndaná fazole na povrchu popraská a slupka se z ní loupe.
Můžeme vařit do úplného rozvaření, nebo umlít na střední hrubost, ev. můžeme rozmixovat.
Na oleji usmažíme cibulku nakrájenou na kolečka, většina byla zelená nať.
Podáváme s uzeninou nebo uzeným masem, někdo přidává krajíček chleba.

Babiččin recept připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1727) Fazolová kaše s uzeným

  1. lakysa22 napsal:

    Uzené by bylo, ale bude sezelím?. Kaši ne, ale babička dělávala fazole „nahusto“ ať dělám co dělám, tak dobré je neuvařím, futr tomu něco chybí. Asi že to vařila s láskou, a já se zas tak moc ráda nemám?

  2. sharka.68 napsal:

    já mám raději celé fazole nebo část na kaši a vmíchám ty zbylé,baví mne ta struktura, bílé oblibuju na kyselo (jako čočku), ale přidávám trochu smetany a bílej pepřík. Vařím je společně s kostmi od uzeného a vavřínem…. ježiši,já mám na ně takovou chuť!!!

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Podle fotky jsem myslela, že je to poblivka

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..