(1729) Anglické kuře

porce kuřete
sůl
cibule
olej nebo máslo
libová anglická slanina
Na oleji zpěníme cibuli. Vložíme porce kuřete, osolíme a necháme zatáhnout.
Přidáme na kousky nakrájenou slaninu, ze které jsme stáhli tmavou kůži a pečeme až je kuře měkké.
Občas kuře polijeme vypečenou šťávou, která dá masu úplně jinou chuť.
Maso můžeme i poklást plátky slaniny.
Podáváme s novým bramborem.

Recept vyzkoušela Jana Macůrková, foto ilustrační – suroviny před pečením.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (1729) Anglické kuře

  1. Jana Macůrková napsal:

    Děvčata, jak jsem psala odpoledne, děláme sena a tak jsem dala recepty na zítra už teď. I když mi Bramborka hlásí, že tam ještě nejsou, nejsem si úplně jistá u telecího paprikáše. Kdyby tam byl, napiště mi na email a já to během dne nějak vyměním.

  2. sharka.68 napsal:

    co je na tom anglického? slanina? když dám oravskou, bude to oravské kuře?
    Jano,já neútočím, jen se ptám…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..