porce kuřete
sůl
cibule
olej nebo máslo
libová anglická slanina
Na oleji zpěníme cibuli. Vložíme porce kuřete, osolíme a necháme zatáhnout.
Přidáme na kousky nakrájenou slaninu, ze které jsme stáhli tmavou kůži a pečeme až je kuře měkké.
Občas kuře polijeme vypečenou šťávou, která dá masu úplně jinou chuť.
Maso můžeme i poklást plátky slaniny.
Podáváme s novým bramborem.
Recept vyzkoušela Jana Macůrková, foto ilustrační – suroviny před pečením.
Děvčata, jak jsem psala odpoledne, děláme sena a tak jsem dala recepty na zítra už teď. I když mi Bramborka hlásí, že tam ještě nejsou, nejsem si úplně jistá u telecího paprikáše. Kdyby tam byl, napiště mi na email a já to během dne nějak vyměním.
co je na tom anglického? slanina? když dám oravskou, bude to oravské kuře?
Jano,já neútočím, jen se ptám…
Já to našla na nějakým šíleným portálu jako kuře po anglicku, takže klidně jakýkoli název podle surovin, nebo pode místa….