(173) Studený salát

Něco pro horké letní dny:

1-2 velké salátové okurky
1-2 mladé cukety
(váhový poměr cca 1 : 1)
3 lžíce majolky
3 lžíce bílého smetanového jogurtu
1 lžička octa, 1 lžička cukru
sůl, pepř

 


Okurky a cukety umyjeme a nastrouháme i se slupkou. Přidáme zbylé ingredience, promícháme  a dáme vychladit do lednice. A potom už se jenom olizujeme…..

Pozn: Mohu-li vybrat, dávám přednost žlutým cuketám před zelenými, jsou jemnější.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (173) Studený salát

  1. Jiřina napsal:

    Takže když to shrnu, napřed výborné karbenátky a brambůrky, pak po chvíli výborný letní salátek a nakonec ten skvostný zákusek, může být i bez kytiček,no není ten svět krásný … Teda dnes se to povedlo, veliká jednička s hvězdičkou

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..