(1730) Telecí játra s jablky

600 g telecí játra
2 ks cibule
4 ks jablka
150 ml bílého vína
200 g máslo
50 g cukr
sůl
pepř

Na másle zpěníme cibuli, nakrájená játra na ni vložíme a pečeme asi 10 minut.
Přidáme nakrájená jablka, podlijeme bílým vínem a ještě asi 10 minut dusíme.
Podáváme s bramborem nebo rýží.
Pozn: vonělo to tak krásně, že jsem z pánve na můj poslední fotografovaný talíř vyškrabala všechny  připečené kousky ze dna pánve (je to to tmavší navrchu).
A myslím, že by to šlo udělat i z krůtích jatýrek.

Recept vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1730) Telecí játra s jablky

  1. Jiřina napsal:

    Dala bych si hned, vypadá to náramně a ty škrabánky, pečené brambory, jatýrka, sliny se mi sbíhají. 🙂

  2. Iva Janovská napsal:

    Tak, tak, nejlepší je to odškrábané ze dna pánve nebo pekáčku. S jablky a vínem jsem játra nikdy nedělala, co není, může být!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..