(1731) Škvarková pomazánka II.

1 – 2 kg vepřového sádla
kmín
sůl
trochu mléka

cibule

Sádlo nakrájíme na malé kostky, přidáme trochu soli, podlijeme vodou nebo trochou mléka a na plotně pečeme, až sádlo pustí všechen tuk a škvarky mají barvu světle béžovou.  Přes síto vymačkáme přebytečný tuk, ten dáme do tzv. sádláku vychladnout.

Škvarky umeleme s kmínem, solí a cibulí  a dobře promícháme.
Podáváme s měkkým chlebem a zeleninou.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1731) Škvarková pomazánka II.

  1. Jana Macůrková napsal:

    Co se týká deště, tak na Mitrově (od nás cca 4 km vzdušnou čarou) kroupy průměr až 2,5 cm, auto jsme chránili plachtou přes okna. Seno všechno ve vodě.U nás 4 bouřky a ani kapka, jdu zalívat…

  2. Jiřina napsal:

    Pomazánka ze škvarků, vždy dobrota. Já když škvařím sádlo, tak na začátku taky podliju trochou vody, ale mléko dávám až jsou škvarečky skoro hotové. Máme rádi škvarky do zlatova.
    Co se týká bouřky a deště, tak u nás jen zničehonic velký vítr, spadlo pár kapek, až potom trochu deště – zahradnického. Tak dneska bez zalévání, noc snad bude klidná, uvidíme co bude zítra.

  3. Iva Janovská napsal:

    Taky škvarky milujeme, akorát musím hlídat, jednou mi dost zhořkly, a to pak přijde líto.
    Jinak v Kolíně lilo v noci a až skoro do teď, je hodně mokro, bouřka se točila od rána až do odpoledne.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..