1 kg maso z divočáka (bok)
sůl
kmín
bramborové noky nebo knedlík,
zelí
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, posypeme kmínem, podlíjeme vařící vodou a dáme do trouby péci. (Podle stáří kance to trvá od 1,5 do 3 hodin).
Mezitím si připravíme zelí a bramborový knedlík nebo noky.
Podáváme s dobrým pivkem.
Pozn: to červené se mi tam vloudil kousek zeleninové papriky (kapie).
Připravila Jana Macůrková
Vypadá to báječně, hnedle bych si dala! Škoda, že žádnej z těch pár kanců okolo není poživatelnej,…
Off topic, neboli mimo, ale ne zcela, jen se mi nechce chodit zpět, třeba by to nikdo nečet, a to ne, já chci, aby fšichni věděli, že jsem zkřoupala pečenáče ze sírovce od Jany Macůrkové a světe div se, žiji! Navíc jsem si štrejchla, chutnalo to jako bílé maso z prsíček. Mno, třeba to bylo tím, že jsem nestihla vyhotovit poslední pořízení ;-).