(1733) Výpečky z divočáka

1 kg maso z divočáka (bok)
sůl
kmín

bramborové noky nebo knedlík,
zelí
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, posypeme kmínem, podlíjeme vařící vodou a dáme do trouby péci. (Podle stáří kance to trvá od 1,5 do 3 hodin).
Mezitím si připravíme zelí a bramborový knedlík nebo noky.
Podáváme s dobrým pivkem.
Pozn: to červené se mi tam vloudil kousek zeleninové papriky (kapie).

Připravila Jana Macůrková

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (1733) Výpečky z divočáka

  1. Iva Janovská napsal:

    Vypadá to báječně, hnedle bych si dala! Škoda, že žádnej z těch pár kanců okolo není poživatelnej,…

    Off topic, neboli mimo, ale ne zcela, jen se mi nechce chodit zpět, třeba by to nikdo nečet, a to ne, já chci, aby fšichni věděli, že jsem zkřoupala pečenáče ze sírovce od Jany Macůrkové a světe div se, žiji! Navíc jsem si štrejchla, chutnalo to jako bílé maso z prsíček. Mno, třeba to bylo tím, že jsem nestihla vyhotovit poslední pořízení ;-).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..