domácí majonéza
(rec. č. 1716 )
kyselé okurky
pepř
sůl
Okurky nastrouháme a spolu se všemi ingrediencemi dobře promícháme.
Variantou může být vmíchání lžičky hořčice, lžičky strouhaného česneku, strouhaného křenu…. těším se na vámi vyzkoušené varianty.
Jana
dávám ještě na hodně drobno nasekanou šalotku…a okurky také nasekám…ty nastrouhaný třásně mi tam „překážej“ ….
Kapary – ty miluju a petrtelku a růžový pepř čerstvě namletý. Někdy feferončičku, pěkně rozsekanou. Když je k něčemu od masa, tak jí sluší i čerstvá majoránka. A k některým smažákům je taky skvělá. Mno, do tatarky jsem schopna dát všechno zelené, včetně lopuchového kořene. V zimě běžně řeřichu, v létě – třeba ke kuřeti – citronovou kůru a levanduli… Tatarka je skvělost!!!
Já dávám ještě ančovičku nebo kapary. Šalotku nebo bílou cibuli vždycky. A miluju medovou majonézu – dijonská hořčice, med a pár kapek citronové šťávy.
kapary- že mne to blbce ještě nenapadlo! Dík Helo!
Není zač 🙂
Já i jemnoučce pokrájenou zavařenou kapii.
Ale ty kyselé okurky u nás musí být + hořčice.
Tu medovou zkusím, díky ?
Ančovička! To je, oč tu běží! Anče jsou nejlepší koření!