(1742) Rajská polévka se zeleninou a rýží

1 l vývaru
1 rajský protlak nebo pasírovaná rajčata
1 sáček vařené rýže
po 1 dílu mrkve, petržele a celeru
lžíce másla
sůl
pepř

Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a dáme podusit na másle.
Zalijeme vývarem a necháme asi 20 minut vařit (zelenina se skoro rozvaří). Přidáme rajský protlak nebo 1 krabičku pasírovaných rajčat, osolíme, opepříme a na konec vmícháme vařenou rýži.
Pokud máme dostatek rýže, nemusíme zahušťovat, pokud málo, můžeme zahustit lžičkou hladké mouky nebo světlou jíškou. Polévka je hustá i tím, že se zelenina téměř rozvaří.

Přesnídávkovou polévku vařila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (1742) Rajská polévka se zeleninou a rýží

  1. lakysa22 napsal:

    Je fajn,že nezahušťuješ, ale já ještě dávám koření – bobkový list, tymián, nové kření, hřebíček, trochu skořice…

  2. Imelda napsal:

    Od dětství nemám ráda v polévce rýži. Nejhorší pro mne bylo, když maminka vařila vývar z uzeného masa s rýží. Do rajské polévky dávám buď jemné nudle, ale častěji, na přání mého muže, nasucho opražené ovesné vločky.

  3. lida.f napsal:

    Rajskou polévku dělám stejně, jen do ní dávám těstovinovou rýži.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..