(1743) Znojemská omáčka

600 g hovězího masa
1 cibule
2 lžíce oleje
5 sterilovaných okurek
2 vejce natvrdo (není nutné)
1,5 lžíce hořčice
sůl
mletý černý pepř

Znojemská omáčka s kyselými okurkami a hovězím masem je nejchutnější s houskovými knedlíky. Ale je možné ji podávat třeba i s rýží. Na oleji krátce osmahneme cibulku, kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Pak k ní přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a trochu podlijeme vodou. Dusíme až je maso měkké. Potom do omáčky přidáme nakrájené okurky, nakrájená uvařená vejce a hořčici. Omáčku zamícháme a ještě chvilku povaříme.

Podle Historické kuchařky 1929 vařil Václav Macůrek
Dozdobené nakládanou kapií.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (1743) Znojemská omáčka

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Vaclava chvalim, umi. Ale pro kristapana, CO se stalo ty rejzi?

  2. Imelda napsal:

    Tohle jídlo je u nás oblíbené. Vejce a hořčici nedávám, to jen k rozstřeleným ptáčkům, ale dávám celý pepř, nové koření, bobkový list a trochu smetany. Příloha jak píše Jana, houskový knedlík, rýže, ale mohou být i brambory.

  3. lida.f napsal:

    V naší školní jídelně podávají znojemskou pokaždé s těstovinami. Pokud ji dělám doma, tak zpravidla s rýží nebo knedlíkem.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..