4 porce kuřete – stehna nebo
4 stehenní řízky bez kůže.
sůl,
koření podle chuti
1 lžíce oleje.
Kdysi jsem se divila sousedce, když říkala, že dělá místo vepřo-knedlo-zelo kombinaci s kuřetem. Dneska ji dělám také a nedivím se…
Takže kuře omyjeme, posolíme, můžeme okořenit podle chuti, potřeme olejem, podlijeme a dáme upéct. Červené zelí sterilované vlastní, v podstatě pouze ohřeju a dochutím cukrem a octem.
Bramborový knedlík jako příloha.
Retro recept paní Němcové ještě z Teplic připravila Jana
Kuře dělám jen na másle, ale rozumím tomu, že někomu chutná i jinak.
Úsměvko, zkus kačení sádlo, tím potři to kuří maso-posyp solí a kmínem a dej péct…kuře chytne tu chuť po sádle, kmín a sůl to podpoří a pak je to k tomu zelí a brknedlím docela dobré…
Já reagovala na ten olej.
Občas dělávám – vymazat pekáč sádlem, na to vrstvu kysaného zelí, na to porce kuřete, okořenit a plátky másla. K tomu brknedl jo. To kachní sádlo zkusím, až na něj někde narazím. Díky ?
Jestli máš někde v dosahu tzv. Nejlevnější potraviny, tak ty ho mají, ve skleničce cca za 10 Kč. A je dobrý.
Vlastik nemusí kachnu a tak ke dvěma kačením nohám dávám dvě hnátky kuřecí….
Ale to já taky tak dělám, jen s bílým kysaným zelím.
Taky dělám, ale se špenátem :-), jako moje máma a táta kvůli těm knedlíkům vždycky reptal, měl radši brambory.