(1745) Kuře, knedlo, zelo….

4 porce kuřete – stehna nebo
4 stehenní řízky bez kůže.
sůl,
koření podle chuti
1 lžíce oleje.

Kdysi jsem se divila sousedce, když říkala, že dělá místo vepřo-knedlo-zelo kombinaci s kuřetem. Dneska ji dělám také a nedivím se…

Takže kuře omyjeme, posolíme, můžeme okořenit podle chuti, potřeme olejem, podlijeme a dáme upéct.  Červené zelí sterilované vlastní, v podstatě pouze ohřeju a dochutím cukrem a octem.
Bramborový knedlík jako příloha.

Retro recept paní Němcové ještě z Teplic připravila Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Retro. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1745) Kuře, knedlo, zelo….

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kuře dělám jen na másle, ale rozumím tomu, že někomu chutná i jinak.

  2. olinamusilova napsal:

    Ale to já taky tak dělám, jen s bílým kysaným zelím.

  3. Iva Janovská napsal:

    Taky dělám, ale se špenátem :-), jako moje máma a táta kvůli těm knedlíkům vždycky reptal, měl radši brambory.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..