fazole
olej
česnek
sůl
pepř
bylinky
zelenina
Fazole (velké bílé, ale mohou být i barevné) na noc namočíme do vlažné vody.
Ráno vodu slijeme, nalijeme čerstvou teplou a dáme uvařit.
Uvařené fazole umeleme nebo rozmixujeme, přidáme trochu oleje, česnek utřený se solí, pepř. Podle chuti můžeme přidat bylinky.
Mažeme na veku nebo chléb a zdobíme nakrájenou čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.
Experimentovala Jana Macůrková
a když to neumelete, jen přidáte k horkým fazolím oliváč, naplátkovanej česnek,pepř a sůl a bylinky sušené, proházíte a necháte vychladit a následně jen přidáte trochu limetové šťávy a čerstvé bylinky, máte skvělej fazolovej salát a když do něj rozsekáte tu papriku,okurku a sušené nebo čerstvé rajče, máte další druh salátu…
s ciabattou nebo pita chlebem, rozpečeným na grilu, lahví skvělého vína, je to bašta největší..na horké večery…
To zní skvostně! Úplně slintám.
To je slovo do pranice!👍
Kruci, dala bych si!
Sharko, Ty jsi ďábel, a to já fazole nemusím 👍👍👍
Znám pomazánku z cizrny, z fazolí jsem nikdy nejedla.
je dobrá i z fazolí…jen hutná a velice sytá… když jsme mívaly na ubytovně vysoko do žlabu,tak jsme ji dělávaly..mazala se na topinky…
Věřím ti, ostatně, chuť vařené cizrny a vařených fazolí nebude extra odlišná, záleží jen na tom, co do toho dál nacpeš.
přesně tak….
Fazole mám moc ráda jak vařené, tak sterilované v konzervě – ty jím jen tak samotné. Udělat pomazánku mě nenapadlo. Vyzkouším /jestli je nesním dřív samotné/.
Sharka je ďábelice! Nicméně rozšmelcované luštěniny jsou dobré mazání. Počínaje hummusem a třeba sójou konče. U nás včera k večeři zvítězila červená čočka s cibulkou a dneska ráno jsme ji rozkašičkovaly a do zbylé cibulky daly podusit sekaná sušená rajčata, špetku pepře a hrst petrtelky. Luxus!