(176) Smažené vrtule se skořicí

250 ml mléka
1/2 kg hladké mouky
1/2 kostky droždí
10 dkg cukru
3 žloutky
3 lžíce rumu

na obalení: cukr moučka smíchaný se skořicí

Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut vykynout.  Z těsta tvoříme válečky, které stočíme do copánku.  Smažíme v rozpáleném oleji a obalujeme v cukru se skořicí.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (176) Smažené vrtule se skořicí

  1. Jiřina napsal:

    Chápu to správně, kvasnice zapracovat do těsta a pak ho dát teprve kynout, žádný kvásek? To jsem nikdy nedělala, vždycky kvásek, zpracovat těsto a pak dát kynout.
    Jestli jsem to pochopila dobře, tak je to rychlejší a zkusím.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..