(1760) Bramborák kynutý

1 kg brambor
4 vejce
2 lžíce hladké mouky
pepř, sůl
majoránka
česnek
1/2 hrnku mléka
kostka droždí
Brambory nastrouháme na jemno, přidáme všehny ostatní ingredience a necháme asi 1/2 hodiny vykynout. (já jsem nechávala kynout až na plechu (kulatá forma).
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zčervenání (obracet netřeba).
u nepřilnavých povrchů není třeba vymazat tukem, u plechové formy vymazat trohou sádla nebo oleje.
Vyndáme, nakrájíme na kusy a podáváme s mlékem, bílým kafem ap.
Pozn: recept hodně připomíná Brdjajs – jihočeskou bramborovou buchtu.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

18 komentářů: (1760) Bramborák kynutý

  1. Iva Janovská napsal:

    Fajn způsob, jak zlikvidovat staré, teda loňské brambory. Akorát já bych k tomu udělala ještě nějakou masovou rychlovku, kuřecí ála čína, nebo tak něco :-).

  2. sharka.68 napsal:

    kynutej bramborák v podobě smaženejch kousků – velikostně asi jako chlupatý knedlíky nebo větší br.špalíky, dělá jeden kerkonošskej prodejce na historických trzích, má vždycky našlapáno,ono se to jí líp než ta horká,mastná placka, co se ohejbá ze strany na stranu…předsmažené je má z domova a na tržnici jen dosmaží…jenže problém teď je, že starý brambory došly a z novejch to dělat nechci…

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Brdlajs je se škvarkama a bez majoránky – tady není vůbec žádnej tuk?

  4. Vera M. napsal:

    Nechci rejpat, ale podle toho postupu by se mi to na 100% přiškvarilo k pekáčku . A nešlo sundat

  5. henriet13 napsal:

    A to opravdu jenom 2, slovem dvě, lžíce mouky??? 😮 A pak celou kostku droždí? Kynutý bramborák jsem nikdy neslyšela, tak proto…

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Toto množství není z jedné kulaté formy …….

  7. Francizska napsal:

    Ne Praha, oprava. S a k r a, to je klávesnice. Kontroluji, vše ok, potom jenom zírám.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..