(1761) Kuřecí prsíčka s jablky a šunkou

4 ks (500 g) kuřecích prsíček
Sůl, koření podle chuti
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
2 středně velká jablka
4 plátky šunky
4 lžíce vody
rýže, petrželka
Maso nakrájíme přes vlákno na tři tenké plátky, které lehce naklepeme a osolíme.
Plátky masa osmahneme z obou stran na oleji, přidáme 1/2 předepsané dávky másla a společně podusíme.
Oloupaná jablka zbavíme jaderníku a nakrájíme na plátky (tzv. terče) a krátce osmahneme na zbytku másla.
Podlijeme vodou a společně podusíme a nakonec vložíme plátky šunky a prohřejeme.
Při podávání ozdobíme plátky kuřecích prsíček  prohřátými jablky a šunkou.
Podáváme s rýží nebo jen s pečivem.

Pozn: zkuste kousek toho osmaženého jablíčka vložit dovnitř toho plátku masa a sepnout párátkem. Dostane zcela jinou chuť.

Z Dadalovy kuchařky čerpala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1761) Kuřecí prsíčka s jablky a šunkou

  1. Iva Janovská napsal:

    Kombinace masa a ovoce mě děsí, ale kdo nezkusil,…takže zkusím, až někde ulovím nějaké zatoulané jablko, ta v krámě jsou zřejmě zlatá, podle ceny :-(.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Kuřecí s ovocem můžu, ale nechápu tu šunku, upřímně řečeno. Jen tak ohřátou… Nojo, zdroj Prima vařečka“, TV Prima, duben 2000 … už chápu … Dadal už taky bere, kde se dá.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Můj synek čas od času požaduje kuřokozí s ananasem/broskví a plátkem sýra. Jak on říká: „Na prasáka“. Takže já sladké na kuřokozí chápu. Jen tu šunku také nechápu, jak píše Sharka, do rýže by to byla výborná záležitost.
    Jen si myslím, že toto kuřokozí není „přes vlákno na tři tenké plátky nakrájené“.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..