8 ks kuřecí křidýlka (na 2 porce)
marináda:
1 lžička mleté sladké papriky
špetka ostré papriky
2 lžíce kečupu (nebo pasír.rajčat)
sůl
máslo
Kuřecí křidýlka zbavíme špiček (pejskové také rádi), naložíme do marinády a necháme do rána marinovat.
Do misky dáme kousek másla, necháme rozpustit, křidýlka na něj položíme a necháme upéct. (asi ½ – ¾ hodiny).
Podáváme s br.kaší, bramborem nebo hranolky.
Pokud je to v létě, postačí měkký chléb a zeleninová obloha.
Poněkud ostřejší křidýlka pekla Jana Macůrková
Nenech zuřivost vloumat svým majestátem – ale prosím tě, vysvětli mi, jak ze dvou lžic kečupu nebo pasírovanejch rajčat a špetky pálivé papriky vykouzlím pikantní (nebo jak píšeš ostřejší) kuře?
Tak já ti to tam opravím na ty křidýlka. A to množství marinády stačí, aje to ostré docela dost, alespoň na mne. A jak tak koukám na zprávy, u vás to začíná být dost nebezpečná čtvrť, co?
Jano, ty máš asi vysokou citlivost na pálivá jídla co? Moje plechová huba by tohle ani nezaznamenala, do pikantních křídel to má pro mne hodně daleko…onehdá nade mnou plakal prodejce carolina reaper, pálilo to,nemůžu říct, že ne, ale ne tak, jak jsem si představovala…když jsem si přidávala další špetku,tomu chlapovi tekly slzy…
Ani ne tak já, jako Vlastik. Kvůli němu moc pálivých jídel v repertoáru nemám, jemu je po každém ostrém jídle hrozně zle, jeho vnitřnosti to prostě nedávají.
chudák…
Jo, ponekud. Loni to bylo pres dvur, ted za rohem 🙁
Chudaci lidi 🙁