cibulka
bobkový list
pár kuliček nového koření a pepře,
nakrájené houby,
šlehačka
lžička mouky
citron
lžíce zakysanky.
Na másle orestuju cibulku, bobkový list, pár kuliček nového koření a pepře, na to hodím nakrájené houby, nepatrně podliju, osolím a podusím. Zaliju šlehačkou se lžičkou mouky a zavařím. Na talíři zakápnu citronem a přidám lžíci zakysanky. A k tomu buď nič, nebo krajíc čerstvého chleba.
Vybráno z komentářů na Bramboračce, foto ilustrační, ale už rostou.
ježiši, to mi nedělej!!!! z lišek by byla omáčka, ten zbytek bych usušila.. takový ty „obyč“, bych podusila a udělala nudle s houbama..
Jo ilustrační..aha, tak nic….
Nudle s houbama! No jo! To jde i ze sušenejch, díky za připomenutí. Miluju obojí – houby i těstoviny.
Recept uložím, až se urodí. Ten košík radši moc neprohlížím, zelenat (závistí) a ještě u toho slintat, tak na mě volají rychlou a zalezou, aby to nechytli :-).