(1773) Pikantní cuketa

1 – 2 středně velké ještě měkké cukety
3 feferonky nebo Ďáblův olej
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení

Cuketu nakrájíme i se slupkou na 1 cm silná kolečka.
Feferonky nakrájíme, namočíme do oleje nebo vody a k nim na noc přidáme plátky cukety.
Druhý den cuketu osušíme, osolíme a obalujeme a smažíme jako řízek
Když máme Ďáblův olej (recept č. 316), můžeme cuketu olejem potřít a obalovat a smažit hned.
Kdo má rád ostré věci, ten si pochutná, já vyzkoušela 1 kolečko a zbytek smažila bez pálivého doplňku.

Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (1773) Pikantní cuketa

  1. Iva Janovská napsal:

    Cukety miluju, jím je i syrové, ale tak ostré bych je nemohla, a to mám pikantní chutě ráda.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..