(1775) Jarní nákyp podle MDR

5 vajec
uzené maso
jarní mrkvička
hrášek
+ jakákoliv zelenina podle chuti
bylinky (kopřivy)
250 g krupička
1/2 l mléko
sůl
máslo
Do mléka přimícháme žloutky a trochu soli a dáme nabobtnat krupičku.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Maso nakrájíme na kousky, smícháme se zeleninou, bylinkami a vmícháme do krupičky s mlékem a žloutky. Nakonec vmícháme sníh.
Do vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého pekáče nalijeme směs, poklademe několika plátky másla a pečeme do zčervenání až se ani střed nelepí na špejli.
Podáváme jen tak nebo jako přílohu k dalšímu uzenému masu.

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1775) Jarní nákyp podle MDR

  1. lakysa22 napsal:

    Možná tak s něčím, ale maso s masem byh nedala..

  2. Iva Janovská napsal:

    Připomíná mi to velikonoční hlavičku, tu miluju a tohle zkusím.

  3. vojtovahelena napsal:

    Tento nákyp dělám , máme to rádi teplé i studené. Vůbec u nás máme rádi nádivky a tohle je jedna z těch dobrých , masových. Bylinky , jak píše Jana , podle chuti a nálady.
    Když mám dobrý uzený vývar , ale ne ten jako “ mléčný „, zadělám nákyp tím vývarem , dá celému výtvoru specifickou chuť.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..