(1787) Holandský řízek z králíka

maso z králíka
vejce
sůl
pepř
máslo (olej)
tvrdý sýr
strouhanka

brambory
syrová zelenina
Masiobereme od kostí a umeleme na jemno (raději melu 2x – poprvé na střední hrubost, poté ještě na jemno).
Smícháme se solí, pepřem, vejci a nastrouhaným sýrem a dobře propracujeme.
Tvoříme placičky o síle cca 1,5 – 2 cm, které obalujeme ve strouhance a smažíme velmi pomalu na másle nebo na oleji.
Podáváme s bramborem a zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Dneska vařila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1787) Holandský řízek z králíka

  1. Jiřina napsal:

    Holandský řízek, ten jsme už dlouho neměli, ale nebude z králíka /nemám/, tak z vepřového, nebo kuřete – to je dostupnější. 🙂

  2. Imelda napsal:

    Svého času jsme mívali spoustu králíků, nebylo nám to vzácné. Teď už Holandské řízky udělám jako Jiřinka, z vepřového.

  3. Iva Janovská napsal:

    Teda, holandský řízek z králíka – Jani, vy se rozmazlujete ! 🙂 U nás z dopěstovaného (dochovaného je takové divné slovo) brojlera, z důvodu nedostatku ušatců,…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..