maso z králíka
vejce
sůl
pepř
máslo (olej)
tvrdý sýr
strouhanka
brambory
syrová zelenina
Masiobereme od kostí a umeleme na jemno (raději melu 2x – poprvé na střední hrubost, poté ještě na jemno).
Smícháme se solí, pepřem, vejci a nastrouhaným sýrem a dobře propracujeme.
Tvoříme placičky o síle cca 1,5 – 2 cm, které obalujeme ve strouhance a smažíme velmi pomalu na másle nebo na oleji.
Podáváme s bramborem a zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Dneska vařila Jana Macůrková
Holandský řízek, ten jsme už dlouho neměli, ale nebude z králíka /nemám/, tak z vepřového, nebo kuřete – to je dostupnější. 🙂
Svého času jsme mívali spoustu králíků, nebylo nám to vzácné. Teď už Holandské řízky udělám jako Jiřinka, z vepřového.
nebude to maso suchý?
Teda, holandský řízek z králíka – Jani, vy se rozmazlujete ! 🙂 U nás z dopěstovaného (dochovaného je takové divné slovo) brojlera, z důvodu nedostatku ušatců,…