(1790) Hovězí kližka dušená na houbovém koření

1 kg hovězí kližky
4 lžíce oleje
2 – 3 cibule
sůl
1 polévková lžíce
houbového koření

Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji.
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a vložíme na cibuli. Necháme zatáhnout, poté podlijeme vařící vodou a dusíme do měkka. Asi po 1 hodině přisypeme houbové koření (rec. č.  1147)  a dodusíme doměkka.
Nezahušťujeme, podáváme s měkkým chlebem nebo s rýží.
Pozn: recept je určený pro ty, kteří mají rádi houbovou chuť, ale nesnáší kousky hub v omáčce, což je tchán mé dcery.

Vařila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1790) Hovězí kližka dušená na houbovém koření

  1. sharka.68 napsal:

    ty jsi stastnej clovek … zadnej bobkovej list, pepř, novy koreni…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..