(1791) Zavináče z tresky

filety z tresky
2 velké cibule
kyselé okurky ( podle počtu filetů)
kyselé zelí, mrkev
na litr vody: 1/4 litru octa
sůl, pepř a cukr (nebo umělé sladidlo)
nové koření (celé)
bobkový list a kopr (ten nemusí být)
párátka

Nejdříve připravíme nálev – na litr vody přidáme 1/4 litru octa, 30 g soli, 10 g cukru a koření.
Svaříme krátce asi 15 minut a necháme vychladnout, mezi tím si z filetů podle velikosti nakrájíme tenké plátky
Do plátku zabalíme na tenké špalíčky ( čtvrtinky) nakrájenou mrkev, okurku a  hrstku zelí,  dobře propíchneme párátkem tak, aby se závitek ( zavináč) nerozbalil.
Narovnáme do kameninové nebo skleněné nádoby na těsno k sobě.
Zalijeme vychladlým nálevem tak, aby všechny části zavináčů byly bezpečně potopené, přiklopíme a necháme v chladničce 4-5 dnů.
Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.

Nakládala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (1791) Zavináče z tresky

  1. Iva Janovská napsal:

    Mno, tak tohle taky můžu, a to tak, že velmi! Jen mě nikdy nenapadlo se do toho pustit sama. Zatím jsem vždycky pořídila v krámě, zalezla a vylezla, až když jsem ukončila konzumaci :-).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..