(1792) Kuře po baskicku

4 kuřecí stehna
2 papriky
1 plechovka krájených rajčat
sáček černých oliv
1 velká cibule
3-5 stroužku česneku
chilli
1 pikantní klobáska
1 lžička sladké papriky1 lžička uzené sladké papriky
2 lžičky tymiánu
olivový nebo slunečnicový olej
sůl
pepř

Maso omyjeme, a můžeme oddělit horní část stehna a spodní malé stehýnko.
Nakrájíme cibuli, zpěníme na oleji, přidáme na hodně drobno nakrájenou klobásku, olivy, česnek a papriky (měla jsem zelené olivy, ale nějak to nevadilo) a na to položíme kuřecí maso a dáme péci. Smícháme  papriku s rajčaty, tymiánem a chilli (s ním velice opatrně) a když je maso skoro měkké, přidáme na maso  a část vmícháme do omáčky. Podáváme s rýží.
Pozn: pokud máte čas, připravte si marinádu z papriky, rajčat, tymiánu, soli a chili a maso do ní na noc naložte. Pokud spěcháte, tak navrstvěte podle receptu.

Další recept pro plechová ústa vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (1792) Kuře po baskicku

  1. Iva Janovská napsal:

    Vzkouším, jen to chilli vynechám, radši pořídím hodně ostrou klobásku.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..