vepřová krkovice (plátky dle počtu osob)
sůl
1 sklenice domácí Uncle Ben’s omáčky (0,7 l)
1/4 l piva (ale nemusí být)
Plátky krkovice naklepeme, osolíme a vložíme do pekáčku nebo na plech. Zalijeme Uncle Ben’s omáčkou, aby byl povrch masa pomazán. Opatrně nadzvedneme plátky masa, aby se omáčka dostala až pod ně. Měla jsem cca 1/4 l piva, tak jsem to tam přilila. Péct zakryté (alobalem/druhou polovinou pekáčku) na 200°C 30-40 minut, aby bylo maso měkké. Pak pekáč odkryjeme, případně přidáme vodu, aby to nebylo vyschlé a ještě 15-20 min pečeme odkryté. Podávejte s přílohou dle chuti. U nás byly bramborovo-dýňové knedlíky.
Recept poslala Peříčko a já se omlouvám za pozdní uveřejnění. Někam mi zapadl a našla jsem ho až teď pri debordelizaci celého flashdisku.
Ehm, Jano, ty bramborovo-dýňové knedle jsi vytvářela jak? A nebyly do sladka? Ptám se, protože dýni nemusím právě pro nasládlou chuť,….
Jani, asi se ti to popletlo, já žádný takový recept neposílala, leda že máš ješte jednu henriet schovanou v záloze 😉. Nechci se chlubit cizím peříčkem 😆
Tak se omlouvám, ale chybička je na mé straně. Je to recept od Peříčka.