(1797) Zeleninové karbanátky

Květák, mrkev
hrášek
brokolice
cuketa
aneb, vše, co se najde na zahrádce
sůl, pepř
olej
strouhanka
vejce
Zeleninu, pokud je nutné uvaříme, nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
Uvařenou necháme vychladnout, podrtíme na jemno, smícháme s vejci, osolíme, opepříme. Ze směsi vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji do zlatova.
Podáváme se zeleninou.

Smažila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1797) Zeleninové karbanátky

  1. sharka.68 napsal:

    Zeleninové placičky podáváme se zeleninou 😉 …já bych k nim dala nějakej dobrej dip…z květáku a brokolice bych udělala nákyp, protože uvařené a ještě rozdrcené a smažené, to mi jich přijde z aty prachy , co teď stojej, škoda..mrkev postrouhaná na jemno se jen vyždíme, šťáva vypije, přistrouhnu dvě brambory, jemně osolím, přidám pepř a petrtelku, trochu rejžové nebo kukuřičné mouky a mám připraveno na mrkvové placičky…
    jsi mi připomněla tyhle:

    Kukuřičné smaženky:
    Asi 1 litr mražených kukuřičných zrn (nebo z konzervy), 1/8 l mléka, 2 vejce, 5 dkg másla, olej na smažení, mouka, sůl, pepř.
    Zrna nameleme nebo rozmixujeme, vzniklou kaši přidáme do rozšlehaných a ochucených vajec s mlékem a rozpuštěným máslem, vmícháme tolik mouky, aby vzniklé těstíčko bylo husté jako na kapání do polévky, do rozpáleného oleje vkládáme po lžíci těsta a smažíme po obou stranách, podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory, případně jíme samotné, můžeme horké posypat strouhaným sýrem… (parmazán nebo chedar je moc dobrá volba)

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Chybí tam majoránka, česnek, dresink či dip …. jen si nějak neumím představit zeleninové karbanátky se zeleninovou přílohou.
    To k nim přihodím co?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..