(1799) Uzené kuře v bramborovém kabátku

4 uzená kuřecí stehna
500 g brambory
2 – 3 vejce
200 hrubá mouka
sůl
olej na smažení
Maso ze stehen obereme a nakrájíme na drobno.
Brambory uvaříme, prolisujeme nebo nastrouháme. Přidáme k nim vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujeme hladké vláčné těsto.
Do těsta zabalíme vždy hrst masa, vypracujeme kouli, kterou zploštíme na „vdolek“.
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Podáváme se zeleninou.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (1799) Uzené kuře v bramborovém kabátku

  1. sharka.68 napsal:

    když to stehno uzené,necháš jak je, jen ho nařízneš,aby k němu mohlo teplo a lépe se obracelo, tak ho obalíš v bramborákovém těstě a máš stehno ONDRÁŠ…. teď už má málokdo starý brambory a z novejch se brtěsto dělá blbě…

  2. Jiřina napsal:

    Toto bude moc dobré a kdyby to stehýnko bylo uzené v domácí udírně – joj to by chutnalo ještě líp. A jak píše Šárka, stehýnko Ondráš v bramborovém těstě to bude taky dobrota. Já do těsta ještě přidám trochu rozmačkaného česneku. Nevím co to je, ale cpu česnek do všeho, zatím ho oba s dědem můžem. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..