4 uzená kuřecí stehna
500 g brambory
2 – 3 vejce
200 hrubá mouka
sůl
olej na smažení
Maso ze stehen obereme a nakrájíme na drobno.
Brambory uvaříme, prolisujeme nebo nastrouháme. Přidáme k nim vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujeme hladké vláčné těsto.
Do těsta zabalíme vždy hrst masa, vypracujeme kouli, kterou zploštíme na „vdolek“.
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Podáváme se zeleninou.
Připravila Jana Macůrková
když to stehno uzené,necháš jak je, jen ho nařízneš,aby k němu mohlo teplo a lépe se obracelo, tak ho obalíš v bramborákovém těstě a máš stehno ONDRÁŠ…. teď už má málokdo starý brambory a z novejch se brtěsto dělá blbě…
Do těch nových brambor je nutné přidat škrob, pak jde bramborový těsto i z nich.
Toto bude moc dobré a kdyby to stehýnko bylo uzené v domácí udírně – joj to by chutnalo ještě líp. A jak píše Šárka, stehýnko Ondráš v bramborovém těstě to bude taky dobrota. Já do těsta ještě přidám trochu rozmačkaného česneku. Nevím co to je, ale cpu česnek do všeho, zatím ho oba s dědem můžem. 🙂
S tím čeesnekem je to dobrý nápad. Příště zkusím.
I já česnek dávám, kam to jde a do bramborákového těsta fakt hodně ;-).
Stehýnko Ondráš určitě zkusím taky.
Česnek to je moje oblíbené koření, do těsta bramborákového hóódně dávám. Teď hledám inspirace na diabetická jídla. Děvčata máte něco vyzkoušeného ??? Sem s tím . DÍKY