2 Camemberty
několik plátků šunky nebo pikantního salámu
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej
Camemberty rozkrojíme napůl, dovnitř vložíme kolečka šunky anebo salámu, stiskneme k sobě a obalujeme v klasickém trojobalu. Po strouhance vložíme ještě jednou do mouky a vajec a znovu do strouhanky.
Pokud obalíme 2x, sýr se nerozteče a drží výborně pohromadě.
A pokud přemýšlíte, proč jsem sem dávala smažený Camembert, když je tu smažený hermelín, tak proto, že Camembert je mnohem lepší a protože je uvnitř měkký, slepí se se šunkou dohromady a není nutné používat klasické spíchnutí párátkem.
Vychytala Jana Macůrková
Mno, lepší je Camembert jak který. A měkký je uvnitř i Hermelín, případně Camembert suchý a drobivý. Prostě jakýkoli sýr musí být správně zralý. A to je tak veškeré tajemství pro přilnavost šunky. Jediné co tedy lze vychytat v tomto receptu je zralost. A je úplně jedno, jaké národnosti je sýr, který se obaluje. Musí chutnat a být kvalitní.
Já to mám naopak . A dcera taky . Miluje český Hermelín .
Neříkám , ze si Camembert nekoupim, ale dokáže zklamat
Přesně. Některý Camemberti nestojí za nic a některý český Hermelíni a slovenský Enciáni jsou bezva. No, nepříliš překvapivě se od jisté doby vyhýbám polským modelům. A i ti samotní Frantíci to dokážou pěkně zprasit, když to posílají dál… No ale jsou značky, kde se nedá sáhnout vedle. 🙂
A zcela na okraj – když je dobrý Camembert, je škoda ho smažit. Co škoda, rouhání to je!