(1805) Plněný Camembert

2  Camemberty
několik plátků šunky nebo pikantního salámu
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej

Camemberty rozkrojíme napůl, dovnitř vložíme kolečka šunky anebo salámu, stiskneme k sobě a obalujeme v klasickém trojobalu. Po strouhance vložíme ještě jednou do mouky a vajec a znovu do strouhanky.
Pokud obalíme 2x, sýr se nerozteče a drží výborně pohromadě.

A pokud přemýšlíte, proč jsem sem dávala smažený Camembert, když je tu smažený hermelín, tak proto, že Camembert je mnohem lepší a protože je uvnitř měkký, slepí se se šunkou dohromady a není nutné používat klasické spíchnutí párátkem.

Vychytala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (1805) Plněný Camembert

  1. BOYE napsal:

    Mno, lepší je Camembert jak který. A měkký je uvnitř i Hermelín, případně Camembert suchý a drobivý. Prostě jakýkoli sýr musí být správně zralý. A to je tak veškeré tajemství pro přilnavost šunky. Jediné co tedy lze vychytat v tomto receptu je zralost. A je úplně jedno, jaké národnosti je sýr, který se obaluje. Musí chutnat a být kvalitní.

  2. Vera M. napsal:

    Já to mám naopak . A dcera taky . Miluje český Hermelín .
    Neříkám , ze si Camembert nekoupim, ale dokáže zklamat

    • BOYE napsal:

      Přesně. Některý Camemberti nestojí za nic a některý český Hermelíni a slovenský Enciáni jsou bezva. No, nepříliš překvapivě se od jisté doby vyhýbám polským modelům. A i ti samotní Frantíci to dokážou pěkně zprasit, když to posílají dál… No ale jsou značky, kde se nedá sáhnout vedle. 🙂
      A zcela na okraj – když je dobrý Camembert, je škoda ho smažit. Co škoda, rouhání to je!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..